OM STEVNS
Udlandsdanskere

Bliv kvalificeret til det danske uddannelsessystem med et efterskoleophold

Mange danskere bosat i udlandet oplever udfordringer i forhold til deres børns uddannelse, hvis barnet gerne vil tage fx en dansk gymnasial uddannelse. Overgangen fra et udenlandsk til det danske uddannelsessystem kan være vanskelig, både sprogligt og kulturmæssigt. En mulig løsning er et efterskoleophold, i hvad der i det danske uddannelsessystem svarer til 9. eller 10. klasse.

Vi er en efterskole, der har en masse at tilbyde jeres børn, inden de skal starte på fx gymnasiet eller en anden dansk ungdomsuddannelse. Vores hovedfokus som efterskole er gymnastik og at øge elevernes studieparathed, men vi har også meget andet at byde på. Hvad et år på efterskole helt konkret giver af værdi, er her udtrykt af Pia Ribberholt, der var bosat i Luxembourg og er mor til Silke Ribberholt, elev på Gymnastikefterskolen Stevns Årgang 2014/15:

”Silke har uden tvivl udviklet sig til en glad og selvstændig ung dame, der er blevet udfordret fysisk, fagligt og socialt. Hun har fået venskaber for livet og oplevet, at hun kan overkomme mere, end hun selv tror muligt.”

Om baggrunden for deres valg af Gymnastikefterskolen Stevns fortæller Pia Ribberholt:

”For Silke var det vigtigt, at det var en gymnastikefterskole, og for hendes forældre var det vigtigt, at efterskolen lå på Sjælland (tæt på familie og venner i DK samt Kastrup Lufthavn) samt at den havde et godt ry. Vi havde på Undervisningsministeriets hjemmeside undersøgt karaktergennemsnittet på mulige efterskoler, og Stevns lå højt på listen – også vigtigt for vores valg! Gennem venner og familie havde vi hørt rigtigt godt om Stevns, så vi var ganske trygge i vores valg.”

Prøv efterskolelivet af med et camp-ophold

På Gymnastikefterskolen Stevns udbyder vi hvert år flere forskellige Camps. Vores hovedfokus er at dygtiggøre deltagerne inden for fodbold eller som gymnast inden for spring eller rytme. Derudover vil vi rigtig gerne give en oplevelse af et energifyldt fællesskab, som opleves gennem forskellige sociale arrangementer og fysiske aktiviteter.

Vores forskellige camps er målrettet forskellige aktiviteter og aldersgrupper. Læs mere om vores camps via siden her.

Besøg os meget gerne

Der er altid mulighed for at aflægge os et besøg, blot ring til os og aftal et tidspunkt hvor det passer at komme forbi – så tager vi godt i mod og giver en rundvisning på skolen.

Hvert år afholdes desuden to store åbent hus-arrangementer på alle Danmarks efterskoler, og dem deltager vi naturligvis også i og åbner dørene for besøgende. Det er Efterskolernes Dag, der ligger den sidste søndag i september, og Efterskolernes Aften, der er den anden onsdag i januar. Her er der ligeledes mulighed for at komme forbi på besøg.

Læs mere om Efterskolernes Dag og Efterskolernes Aften på siden her.

Brochure og FAQ med yderligere info

I menuen til højre ligger et FAQ-dokument med svar på de spørgsmål, vi oftest møder. Vi har desuden lavet en brochure med yderligere information om os, hvad en efterskole er, økonomi m.m. Brochuren kan downloades fra menuen til højre eller via linket her.